-

Netwerker Maikel Van Blarcum vijzelt Altrad Balliauw op tot aannemer van het jaar

Netwerk levert experten op het vakgebied van preventie en veiligheid, afhankelijk van de workload bij de bedrijven. Hun klant Altrad Balliauw is een gerenommeerde aannemer in de industrie. Het zijn specialisten in de stellingbouw, de isolatie en de asbestverwijdering.
Maikel Van Blarcum werkt er als Site Safety Supervisor, binnen de dienst operationele veiligheid van Altrad Balliauw Multi services. Dankzij de inzet van deze Netwerk projectwerker won Altrad Balliauw de eretitel “aannemer van het jaar” op de Ineos Oxide site in Zwijndrecht.
 

Veiligheid is de grootste zorg van Maikel Van Blarcum

Veiligheid is de grootste zorg van Maikel Van Blarcum

Christiaan Goeman, preventieadviseur Industrie/Hoofd operationele veiligheid, werkt met Netwerk als onderaannemer. Maikel Van Blarcum werkt er nu al 2 jaar voor Netwerk. Voor hem de ideale formule want er is veel variatie, een perfecte opvolging door Netwerk en steeds een luisterend oor. 

Altrad Balliauw is werd in 2011 contractor van het jaar op de site van Ineos Oxide Zwijndrecht. Een opsteker?Christiaan Goeman: Samen met de contractor award op de kerncentrale van Doel, is deze waardering een van de hoogtepunten van Altrad Balliauw in 2011. Dit betekent dat het veiligheidsbeleid en de geleverde inspanningen van de mensen op de werkvloer gewaardeerd worden door onze cliënten,  waar we uiteraard  fier op zijn. 

Maikel Van Blarcum: Deze erkenning wordt uitgereikt via een bonussyteem voor aannemers wier veiligheids- en kwaliteitsprestaties gedurende een jaar worden bijgehouden. Ineos Oxide bekijkt dit objectief op basis van resultaten. Altrad Balliauw kwam als beste uit de bus. Ik ben zelf ook heel blij want afgelopen jaar werkte ik hard mee aan de veiligheid en preventie op de site. 

Wat betekent veiligheid voor jou, Maikel ? 

Veiligheid is ervoor zorgen dat alle werknemers na een volle dagtaak werken veilig en gezond terug naar hun familie kunnen gaan.

Aannemer van het jaar dank zij Netwerk

Aannemer van het jaar mede dankzij Netwerk

Op de werf wordt vaak snel, ijverig en soms onder tijdsdruk gewerkt. Dan is het onze taak om continu te herhalen: draag correcte veiligheidskleding en veiligheidsschoenen en helm, volg de veiligheidsregels en ruim de werkplek op… Ik volg 3 vaste werven en 7 losse werven op waar 20 tot 100 mensen aan de slag zijn. Ik doe verschillende observatierondgangen, zorg voor een duidelijke toolbox en checklists en schat gevaren in. In mijn job is preventie het codewoord. Beter voorkomen dan genezen. 

Wat zijn de eigenschappen van een goede veiligheidscoördinator voor jou? 

Opmerkzaam en secuur zijn in werfdossiers. Goed kunnen omgaan met mensen van verschillende nationaliteiten en kunnen communiceren. Nooit kwetsend optreden maar constructief sturend en corrigerend adviseren. En verder goed kunnen coördineren en graag on the field zijn natuurlijk.